A+ A A-

Αρνήθηκαν ν' επιβιβασθούν στο αρματαγωγό οι πρόσφυγες της Μόριας

Εν μέσω καταρρακτώδους βροχής πρόσφυγες μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ σε ξενοδοχεία (φωτο Γ. Παπαδόπουλος) Εν μέσω καταρρακτώδους βροχής πρόσφυγες μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ σε ξενοδοχεία (φωτο Γ. Παπαδόπουλος)
Διαδώστε το άρθρο:

Δεν επιβιβάσθηκαν ποτέ στο πολεμικό αρματαγωγό πλοίο «Λέσβος» οι 500 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας  καθώς οι αρχές συνάντησαν την κάθετη άρνησή τους μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενοι φοβούμενοι τη μεταφορά τους στην Τουρκία.


Παρά την έντονη βροχόπτωση μέχρι το βράδυ κανείς δεν είχε επιβιβασθεί στο πλοίο και τελικώς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ξενοδοχεία στην περιοχή Λουτρόπολης Θερμής κυρίως αλλά και σε ξενοδοχεία της Μυτιλήνης όπου και παρέμειναν τη νύχτα.
Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας κ. Βίτσας μιλώντας στον Real FM επιβεβαίωσε την άρνηση των προσφύγων  « Καταλήξαμε να βρούμε τη λύση με το πολεμικό πλοίο, όμως δεν φθάνει να πάει το πλοίο εκεί, πρέπει να πάνε και οι πρόσφυγες στο πλοίο. Πάντως η κατάσταση τακτοποιείται ακόμα και αργά. Έχουμε  διαμορφώσει και άλλους χώρους, σε δωμάτια σε διάφορες δομές κλπ. Το πλοίο μπορεί να βάλει μέχρι 570 ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η λύση ανάγκης που επέλεξε η κυβέρνηση προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει την αρνητική κριτική για τις εικόνες ντροπής στη Μόρια, φαίνεται να οδηγείται στο κενό. Παράλληλα δρομολογείται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα περίπου 80 ατόμων σήμερα και άλλων 100 αύριο.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.