ρανταπλαν
A+ A A-
Κωτσόβολος

Πρόεδρος Αραβικού Κοινοβουλίου: "Η παγκόσμια κοινότητα ν' ακολουθήσει το παράδειγμα της Λέσβου"

Διαδώστε το άρθρο:

Στη Λέσβο βρίσκεται σήμερα  ο  Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου, Ahmed Aljarwan  συνοδευόμενος Βουλευτή του Αραβικού Κοινοβουλίου, Dalal Alzayed με στόχο την παροχή στήριξης για το προσφυγικό.

Τον πρόεδρο του Αραβικού Κοινοβουλίου, υποδέχθηκε ο  Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνος ,  λέγοντας ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη Λέσβο αλλά και για το ίδιο να υποδέχεται μια μεγάλη διεθνή προσωπικότητα, που εκπροσωπεί τα Κοινοβούλια των χωρών του αραβικού κόσμου με τον οποίο η Ελλάδα και οι Έλληνες διατηρούν στενές και θερμές σχέσεις εδώ και αιώνες.
Ο κ. Γαληνός, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Αραβικού Κοινοβουλίου για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και επέδωσε την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λέσβου για την διαχείριση της κρίσης και η οποία έχει αποσταλεί τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τόνισε, παράλληλα, ότι το νησί της Λέσβου στάθηκε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε κάθε πρόσφυγα ο οποίος ξέφυγε από το θάνατο αναζητώντας καταφύγιο και ασφάλεια για εκείνον και την οικογένειά του.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας της Λέσβου με τον Αραβικό κόσμο.
Η παρουσία σας στη Λέσβο - είπε ο Δήμαρχος - είναι για εμάς μια πολύ μεγάλη τιμή, αλλά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία. Ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή μιας συνεργασίας με Φορείς του Αραβικού κόσμου ιδιαίτερα στον τουριστικό και επενδυτικό τομέα. Η Λέσβος είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Μεσογείου, ιδανικός προορισμός διακοπές, αλλά και για επενδύσεις στον τουριστικό και αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα των εξαγωγών. Με την συμβολή σας και το διεθνές κύρος σας, ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξεκινήσουμε τέτοιες συνεργασίες. Θα ήταν, επίσης, μεγάλη μας χαρά και τιμή να σας φιλοξενήσουμε ξανά, όταν το πρόγραμμα σας το επιτρέψει, στη Λέσβο για να μπορέσουμε να σας δείξουμε τις ομορφιές του νησιού μας, που σίγουρα αξίζει να το επισκεφτούν οι πολίτες των χωρών που εκπροσωπείτε.
Ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου, Ahmed Aljarwan, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και τη φιλοξενία, επισημαίνοντας τα εξής:
Εκ μέρους όλου του Αραβικού κόσμου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά που φιλοξενήσατε στο νησί σας τις οικογένειές μας. Είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τις άμεσες ανάγκες και να δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη του Αραβικού κοινοβουλίου. Η Ευρώπη καλείται να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, οι οποίοι μετά την λήξη των εχθροπραξιών θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους. Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα και όλα τα εθνικά και υπερεθνικά κοινοβούλια να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λέσβου και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, ο κ. Aljarwan, πρότεινε τη δημιουργία ομάδων εργασίας, με σκοπό την τακτική και συστηματική επικοινωνία και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης συνεργασιών με τον Αραβικό κόσμο σε όλους τους τομείς.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.    

Κωτσόβολος

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.