A+ A A-

Παράδεισος στη Τούμπα!

Διαδώστε το άρθρο:

 

Καλώς ήρθατε στην Τούμπα, μία μοναδική οικολογική φάρμα η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα όμορφα βουνά της Νότιας Λέσβου. Ένα απομακρυσμένο θέρετρο διακοπών με μία μοναδική ατμόσφαιρα – η τέλεια τοποθεσία για απόλυτη χαλάρωση, ιππασία, ποδηλασία βουνού, πεζοπορία ή διαλογισμό. Αν χρειάζεστε να αποδράσετε για λίγο από το καθημερινό άγχος, η Τούμπα είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς!

 

Εγκαταστάσεις

Η οικολογική φάρμα αποτελείται από ένα καφέ/εστιατόριο, 5 ευρύχωρα σπιτάκια, έναν ελαιώνα και μία φάρμα αλόγων. Είναι πολύ γαλήνια και απομακρυσμένα.

Τα σπιτάκια, κατάλληλα για 3 ενήλικες ή μία οικογένεια με 2 παιδιά, είναι εξοπλισμένα με κουζίνα, ψυγείο, μπάρα για φαγητό, διπλό κρεβάτι, καναπέ ή επιπλέον κρεβάτι, τζάκι (σας παρέχονται τα ξύλα), μπάνιο με ντουζιέρα ή μπανιέρα, κεντρική θέρμανση και μεγάλη βεράντα με καταπληκτική θέα στην περιοχή του Πλωμαρίου και του Αιγαίου Πελάγους.

 

Περιοχή

Ο κοντινότερος οικισμός είναι οι Μηλιές, ένα πολύ μικρό χωριό με ελάχιστους κατοίκους. Το χωριό και οι όμορφες παραλίες του Πλωμαρίου είναι σε απόσταση 25 λεπτών με το αυτοκίνητο από χωματόδρομο και ο Σκόπελος και ο Κόλπος της Γέρας περίπου 25-30 λεπτά. Ο δρόμος προς την Τούμπα δεν είναι εύκολος και γι’ αυτό θα χρειαστείτε λίγο πιο ψηλό αυτοκίνητο. Αλλά σας ανταμείβει με μία διαδρομή μέσα από ένα εξαιρετικό τοπίο ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, καστανιές, πλάτανους, πεύκα, κρυστάλλους, αμπελώνες. Αν και τα καλοκαίρια στην Λέσβο μπορούν να γίνουν πολύ ζεστά, στην Τούμπα πάντα θα ανακουφίζεστε από ένα δροσερό αεράκι.

 

Ιστορία

Η Τούμπα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον ιδρυτή της, Κώστα Μούκα. Η μητέρα του γεννήθηκε στις Μηλιές και ο Κώστας πήρε τον ηγετικό ρόλο στο να προστατέψει και να προωθήσει την περιοχή με το να καθαρίσει  και να βάλει ταμπέλες στα παλιά μονοπάτια, να χτίσει ξύλινες γέφυρες για το πέρασμα των ποταμιών και να αγοράσει μερικούς ελαιώνες έτσι ώστε να φτιάξει την οικολογική του φάρμα. Με την στήριξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leader, ο Κώστας ξεκίνησε να δημιουργεί την Τούμπα το 2004. Μετά τον ξαφνικό του θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, πρώτα η σύντροφός του Μαριάννα και τώρα η πρώην γυναίκα του Μαργαρίτα και οι 3 κόρες τους, έχουν αναλάβει την φάρμα.

 

Δραστηριότητες και γεύματα

Δεν θα βαρεθείτε ποτέ στην Τούμπα. Έχετε την ευκαιρία να κάνετε βόλτα με άλογο με οδηγό ή να εξερευνήσετε την περιοχή με ποδήλατα βουνού (σας δίνονται δωρεάν) ή κάνοντας πεζοπορία σε μερικά από τα πολλά υπέροχα μονοπάτια. Η Τούμπα σας προσφέρει πρωινό και μεσημεριανό/δείπνο κατόπιν ζήτησης. Κάθε σπιτάκι είναι εξοπλισμένο με μπάρμπεκιου και τον βασικό εξοπλισμό για να ετοιμάσετε ένα απλό γεύμα.

 

Γκρουπ και οικογένειες

Η Τούμπα είναι η κατάλληλη για ομαδικές διακοπές. Υπάρχει η δυνατότητα να ενοικιάσετε όλη την ιδιοκτησία για τις ομαδικές σας δραστηριότητες ή τα συνέδρια/σεμινάρια κλπ. Είναι περιττό να πούμε ότι η Τούμπα είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τα παιδιά και έτσι οι οικογένειες θα περάσουν αξέχαστες διακοπές στην οικολογική φάρμα!

  • Πηγή: pandoralesvos.com

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.