A+ A A-
ρανταπλαν

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Χίου η Καλογήρου

Διαδώστε το άρθρο:

Τις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού περιοχές της Χίου επισκέπτεται η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με την επιστημονική ομάδα  των ελληνικών πανεπιστημίων που μέσω προγραμματικής σύμβασης και με το Δήμο Χίου ανέλαβε την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου  σχεδίου δράσης (master plan) για το σχεδιασμό μέτρων και την υλοποίηση έργων διαχείρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αποκατάστασης ζημιών, πρόληψης και προστασίας.

Την κα. Καλογήρου συνοδεύουν οι Αντιπεριφερειάρχες Σταμάτης Κάρμαντζης και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Ξενάκης και Παντελής Μπουγδάνος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Γιώργος Σπανέλλης και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τις περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της Χίου.

Σε κοινές δηλώσεις τους η κα. Καλογήρου και ο κ. Κάρμαντζης επεσήμαναν ότι η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων προστασίας και πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων ενόψει του χειμώνα, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσαν ότι έχουν ήδη γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.