A+ A A-

Με επιτυχία διοργάνωση του Παν. Αιγαίου για την επιμόρφωση στελεχών των ελληνικών και κυπριακών Ιδρυμάτων

Διαδώστε το άρθρο:

Για 19 η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των στελεχών των Γραφείων Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων των Ελληνικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων.

Τη φετινή διοργάνωση ανέλαβε το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ με στόχο την επιμόρφωση των στελεχών που εργάζονται στα αντίστοιχα τμήματα και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των πανεπιστημίων.

Το άνοιγμα της Ημερίδας έγινε με χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή Στέφανου Γκρίτζαλη και με μία ενδιαφέρουσα διάλεξη: Γλώσσα και διαπολιτισμικές επαφές στην αρχαία Μεσόγειο από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, Αν. Καθηγητή Σ. Συρόπουλο, ενώ, Καθηγητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, όπως ο Καθηγητής Φ. Μπαντιμαρούδης και η Καθηγήτρια Ε. Σαμπανίκου μύησαν τους συμμετέχοντες στα Ψηφιακά Μέσα και στον Πολιτισμό, αντίστοιχα.

Στην αίθουσα της Συγκλήτου τοποθετήθηκαν τα Γραφεία των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συζήτησαν θέματα του Προγράμματος Erasmus+, ενώ τα Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων ανέπτυξαν τις δράσεις τους.

Η Πρυτανική Αρχή στήριξε τη διοργάνωση αυτή και με τη βοήθεια των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα των στελεχών της Κεντρικής Διεύθυνσης Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων και του γραφείου Erasmus της Διεύθυνσης Σπουδών, τα 15 Πανεπιστήμια από Ελλάδα και Κύπρο που συμμετείχαν, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ όσο και για τη ΛΕΣΒΟ, καθώς, το πρόγραμμα της διημερίδας δομήθηκε σε δύο παράλληλες συνεδρίες με ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος για μία πολιτιστική ξενάγηση στο νησί, αναδεικνύοντας με το μέγιστο δυνατό τρόπο τη φυσική, πολιτιστική, κοινωνική και θρησκευτική μοναδικότητα της Λέσβου.

Η Έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους που φιλοξενείται στο ισόγειο του Επιμελητηρίου, η κεραμική τέχνη του νησιού, το μοναστήρι του Ταξιάρχη, το μεσαιωνικό κάστρο του Μολύβου καθώς και ο γραφικός οικισμός, ο πλούσιος υδροβιότοπος της Καλλονής και η αρχαία Πύρρα, τα δύο προσφυγικά hot spot, το προσκύνημα στον Άγιο Ραφαήλ, αλλά και τα τόσα μοναδικά στολίδια της πόλης της Μυτιλήνης, αποτέλεσαν σημεία ενδιαφέροντος, στον περιορισμένο χρόνο των επισκεπτών μας. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην οικογένεια Πατερέλλη, καθώς το οινοποιείο “Οινοφόρος” φιλοξένησε μία από τις τρεις συνεδρίες της θεματικής της Ημερίδας, με θέμα Τέχνη και Πολιτισμός.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.