ρανταπλαν
A+ A A-
αιολος

Βloggers από Ολλανδία στη Λέσβο

Διαδώστε το άρθρο:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλοξενία 10 διαμορφωτών γνώμης από την Ολλανδία που επισκέφτηκαν τη Λέσβο το διάστημα 18 έως 22 Μαΐου 2017. Το «fam trip» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών τουριστικής προβολής που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και αποτελούταν από 3 εκπροσώπους της πλατφόρμας τουριστικών αξιολογήσεων Zoover και 7 δημοφιλείς Ολλανδούς bloggers.

Η αποστολή συνοδευόταν από το στέλεχος του γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κ. Σωτήρη Βαρδάκη.

Στην ομάδα των διαμορφωτών γνώμης συμμετείχαν από το Zoover η εκπρόσωπός του Florence Cartigny, και οι κινηματογραφιστές Alexandra van Doorn & Jonathan van Rijn. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα http://www.zoover.nl/ είναι η πλέον δημοφιλής στην Ολλανδία  με μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα 5.500.000 website/blog και 40.000 followers στο facebook. 
Η υπόλοιπη ομάδα απαρτιζόταν από δημοφιλείς bloggers και συγκεκριμένα τους:
1.    Naomi Solange, https://authenticchica.com, με 3.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα website/blog και 2.020 facebook, 61.100 instagram followers.
2.    Bonni Dubois, http://www.libelletv.nl/, με 1.700.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο  website/blog και 188.000 facebook, 61.100 instagram followers και επίσης το http://www.onehandinmypocket.nl/ με 17.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο website/blog και 14.100 facebook, 17.000 instagram followers.
3.    Elke Wijnands, http://amayzine.com/nl/, με 350.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο website/blog και 49.000 facebook, 35.000 instagram followers.
4.    Jessica Lokker, http://www.cornersoftheworld.nl/, με 3.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο website/blog και 750 facebook, 4.600 instagram followers.
5.    Imke Walenberg, http://dailycappuccino.nl/, με 50.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο website/blog και 3.000 facebook, 3.266 instagram followers.
6.    Caroline Griep, http://franska.nl/, με 83.200 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο website/blog και 12.000 facebook, 4.600 instagram followers.
7.    Fleur Smit, http://www.fleursophia.com/, με 15.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο website/blog και 1.150 facebook, 11.600 instagram followers.
Η συγκεκριμένη φιλοξενία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαφημιστικής προβολής της Ελλάδας από το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών στην ανωτέρω τουριστική ιστοσελίδα, όπου για ένα έτος θα προβάλλονται οι προορισμοί της Λέσβου αλλά και της Λήμνου. Πέραν της επίσκεψης της αποστολής, η ΠΒΑ είχε ήδη διαθέσει στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών οπτικοακουστικό υλικό των δύο νησιών για την εν λόγω προβολή.  
Το πρόγραμμα των επισκέψεων των διαμορφωτών γνώμης, καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού. Τα μέλη της αποστολής αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους είχε η άμεση επαφή με τους κατοίκους του νησιού και δεν παρέλειψαν να επισημάνουν τον αυθορμητισμό και την αυθεντική φιλοξενία που διέκριναν σε αυτούς. Επιπλέον, τους εντυπωσίασε το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και οι γραφικοί οικισμοί στους οποίους περιηγήθηκαν και δεν παρέλειψαν βεβαίως να αναφερθούν στα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που γεύτηκαν κατά τη διαμονή τους. Τέλος, με ενθουσιασμό εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επικοινωνήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσωπικές εμπειρίες που είχαν στο νησί και να διαβεβαιώσουν το κοινό τους ότι η Λέσβος παραμένει ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός.
Τα αεροπορικά εισιτήρια της αποστολής, από και προς την Ολλανδία, καλύφθηκαν από το γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με τον Τ/Ο Corendon. Η συνεργασία τοπικών φορέων και ιδιωτών ήταν σημαντική για την οργάνωση της επίσκεψης, οι οποίοι συνέβαλαν στη φιλοξενία καλύπτοντας με τις χορηγίες τους και την εν γένει συνδρομή τους δαπάνες διαμονής, διατροφής και εσωτερικών μετακινήσεων. Συγκεκριμένα, συνέδραμαν ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, τα Ξενοδοχεία «Sunrise», «Αφροδίτη», και «Πανσέληνος» στην Εφταλού και το ξενοδοχείο «Βότσαλα» στη Θερμή, το πρακτορείο «Alonia Τours» και το «Caprice Kitchen Bar». Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής και του Μουσείου Ο Κόσμος του Ούζου - Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη.



Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.