A+ A A-

«Κυνηγοί, δεν σεβαστήκατε ούτε καν την άγρια ζωή στον παγετό και στον χιονιά»

Διαδώστε το άρθρο:

 

Κυνηγοί, είστε απαράδεκτοι, όχι μόνο εσείς αλλά και οι οργανώσεις σας και οι συνομοσπονδίες σας. Παρ' ότι υπήρχαν μερικές τοπικές απαγορεύσεις εσείς βγήκατε να κυνηγήσετε.

Δεν σεβαστήκατε καν την άγρια ζωή (που δήθεν νοιάζεστε), που πάσχιζε να βρει καταφύγιο, νερό και τροφή για να επιβιώσει. Το εκμεταλλευτήκατε για να γεμίσετε τις τσάντες σας και τις καρότσες σας.

Πασχίζετε όλο το χρόνο να διαβεβαιώσετε τον κόσμο ότι είστε "προστάτες" της άγριας ζωής, παρ' όλο που δεν είστε.

Πασχίζετε να περάσετε στην κοινή γνώμη το ότι ενδιαφέρεστε για τα ζώα και ότι οι πράξεις σας (όπως να βάζετε φαγητό και νερό στα βουνά τον χειμώνα) είναι για το κοινό καλό, παρ' ότι όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν πως το κάνετε μόνο για την επιβίωση του χόμπι σας.

Αλλά δεν έχετε τσίπα. Εκμεταλλευτήκατε το ότι είναι αργίες, Σαββατοκύριακο και ότι έχει χιόνι/παγετό και ότι δεν γίνονται έλεγχοι και εξαπλωθήκατε παντού για να κυνηγήσετε.

Δεν κρατήσατε ούτε τα προσχήματα. Κυνηγούσατε εντός κατοικημένων περιοχών, εντός προστατευόμενων περιοχών, μη θηρεύσιμα είδη... Δεν ήσασταν λίγοι. Αλλά η πλειοψηφία των κυνηγών.

Σε όλο το διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο απ' όλη την Ελλάδα με τα κατορθώματα σας αυτές τις ημέρες του χιονιά και του παγετού.

Δεν έχουν καν τα κότσια να βγουν οι κυνηγετικοί σας σύλλογοι και συνομοσπονδίες να τα παραδεχτούν δημόσια. Ούτε καν μια ανακοίνωση. Θυμούνται μόνο να βγουν να πουν πόσο καλοί άνθρωποι είστε και πόσο πραγματικοί "οικολόγοι" είστε.

Τουλάχιστον πάψτε να λέτε ψέματα πόσο ενδιαφέρεστε για τα ζώα και παραδεχτείτε το ότι όλα όσα κάνετε τα κάνετε μόνο για το πάθος σας να κυνηγάτε και να σκοτώνετε τα ζώα.

Δεν σας ανήκουν ούτε τα ζώα, αλλά ούτε το περιβάλλον. Καταλάβετε το. 

Εξελιχθείτε επιτέλους.

Είστε ότι χειρότερο απέμεινε από την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

  • Πηγή: biodiversitygr.org

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.