ρανταπλαν
A+ A A-

Αίτημα Γαληνού στον υπουργό Υγείας: «Στείλτε άμεσα μόνιμο ογκολόγο στο Βοστάνειο»

  • Κατηγορία ΥΓΕΙΑ
Διαδώστε το άρθρο:

Μετά από ενημέρωση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, από την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, σχετικά με την έλλειψη δεύτερου ιατρού στην Ογκολογική Μονάδα του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος κατέθεσε το παρακάτω σχετικό αίτημα στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης δεύτερου Ιατρού με την ειδικότητα Παθολόγου – Ογκολόγου, στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Έπειτα από συγκεκριμένες αναφορές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, προκύπτει ότι κάνοντας χρήση της κανονικής άδειας του ο τακτικός Ογκολόγος της Μονάδας, η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου ουσιαστικά παύει την λειτουργία της.

Παράλληλα, η έλλειψη προσωπικού για την διαχείριση 2978 εισαγωγών για χημειοθεραπείες (στοιχεία εισαγωγών για το έτος 2015 στην Γ Παθ.) εκ των οποίων οι 2200 περίπου στο Ογκολογικό και άλλων 3370 εξωτερικών επισκέψεων (καταγεγραμμένων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον κωδικό του κ. Νικολαΐδη) δημιουργεί συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας.

Όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί υψίστης σημασίας ζήτημα η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος και αυτό συνεπάγεται την επάρκεια προσωπικού και συγκεκριμένα Ιατρών. Θα παρακαλούσα, λοιπόν, να εξετάσετε το συντομότερο δυνατόν το ενδεχόμενο της προκήρυξης μόνιμης θέσης Ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας, για το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και επικοινωνία σχετικά με το θέμα».

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.